Cambridge Bay Hamlet Office

Cambridge Bay Hamlet Office

Category // 
Administrative

Location: Cambridge Bay, NU

Date Completed: 2015

 

The new Hamlet Office in Cambridge Bay was designed with a focus on providing a flexible and comfortable working environment, while taking full advantage of natural light and views. A raised floor and custom designed partition system allows the building to accommodate any changes in staff, program delivery and technology that may occur in the future. Custom desks were ergonomically designed and were built to allow for the placement of standard file cabinets beneath them. Some of the offices make use of thick storage walls as partitions, decreasing the amount of walls that need to be constructed.

The use of clerestory glass allows for the penetration of natural light deep into the building. Full-height glass between offices allows for a wider view to the outside from within each office, while still providing privacy for employees.